Erti Denyutan Pada Anggota Badan

Banyak orang masih mempercayai bahawa terdapat firasat-firasat sebagai tanda akan terjadinya sesuatu.  Kepercayaan ini tersebar luas diseluruh Indonesia khususnya.  Pada pengalaman saya sendiri firasat-firasat berbentuk denyutan pada anggota tubuh badan kita ini ternyata ada benarnya dan bukan kepercayaan mistik semata-mata.

Namun bukan semua orang peka terhadap denyutan-denyutan yang terjadi pada anggota tubuh mereka.  Saya sering kali bertanya kepada sahabat-sahabat saya jika mereka pernah mengalami denyutan-denyutan pada anggota badan mereka.  Sebelum memberitahu bahawa denyutan-denyutan tersebut mempunyai maksud yang tersembunyi, mereka mengatakan bahawa mereka langsung tidak pernah merasa apa-apa denyutan.  Akan tetapi, setelah saya memberitahu kepada mereka tentang maksud-maksud tersembunyi disebalik denyutan-denyutan yang terjadi itu, mereka menjadi lebih peka dan mula merasai denyutan-denyutan pada anggota badan mereka yang ternyata memberikan mereka tanda-tanda akan terjadinya sesuatu.

Hal ini terserah kepada anda untuk mempercayainya atau pun tidak, namun bagi diri saya jarang sekali firasat ini meleset.

Berikut merupakan maksud tersembunyi disebalik denyutan-denyutan yang terjadi pada anggota badan kita.

Baca selanjutnya…

Advertisements

~ oleh mistikmistik di 6 Julai 2010.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: